Jouw carbon footprint berekenen

Steeds meer transportondernemers willen de CO2-uitstoot van hun transport kunnen berekenen en toewijzen per klant. Het is bovendien nodig om te controleren of je in lijn bent met de klimaatdoelstellingen en toekomstige regel- en wetgeving waarbij je moeten aantonen dat jouw bedrijf de CO2-footprint jaarlijks verminderd. BigMile is de standaard als het gaat om het berekenen van jouw CO2 footprint.

Wat is mijn CO2 uitstoot per klant?

De markt vraagt om een berekening en specificatie van jouw CO2-uitstoot per klant. Deels vanwege de duurzame ontwikkelingsdoelen, maar ook omdat klanten erom vragen. Wil je jouw positie in de logistieke markt verbeteren? Maak het berekenen van de CO2-voetafdruk dan onderdeel van jouw bedrijf.

De CO2 emissies terugbrengen

In 2021 heeft de Europese Commissie de Europese Green Deal gepresenteerd. De maatregelen die volgens deze Green Deal genomen gaan worden, zullen een groot effect hebben op de logistiek. Van de sector wordt verwacht dat ze de CO2-uitstoot terugdringen en om je inspanningen te bewijzen is het verstandig om je reducties vast te leggen. BigMile kan je helpen de CO2 reducties te berekenen én zelfs te alloceren.

Optimalisatie van transport, reductie in kosten

Bij logistieke bedrijven draait het tegenwoordig allemaal om data. Het optimaliseren van jouw data helpt je te begrijpen waar verbeteringen mogelijk zijn. Of je nu jouw routes verbetert of van modaliteit verandert om je uitstoot te verminderen, de juiste inzichten zijn essentieel om die veranderingen door te voeren. En bovenal: efficiënt transport resulteert in kostenreductie!

BigMile werkt conform de EN 16258

Dit is de Europese norm die is vastgesteld om een ​​gemeenschappelijke methode te creëren voor de berekening en declaratie van het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen (BKG) met betrekking tot elke vervoersdienst (van vracht, passagiers of beide).

 

Ontvang een gratis demo

Benieuwd hoe ons platform eruitziet? Vraag gerust een demo aan. Vul jouw gegevens in, dan nemen wij contact met je op voor het inplannen van een demo. 

Stay informed

Sign up for the BigMile Newsletter.