Event info:

Organisator:

Greenports Nederland, Lean & Green, BigMile

Date:

4 July 2023

Time:

15.00 CEST

Location:

Online

Language:

Dutch

Webinar

Food & Flower Webinar

Share:

Verduurzaming van verslogistiek

Consumenten vragen steeds vaker om het zo duurzaam mogelijk vervoeren van versproducten. Bovendien sturen internationale afspraken hier ook steeds sterker op. Zo 
komt er op Europees niveau wetgeving die bedrijven verplicht stelt om vanaf 2024 te rapporteren over hun impact op de mens en op het klimaat. Het gaat om de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). 

Zeker in de verslogistiek, een sector waarin productkwaliteit erg belangrijk is, vormt het verbeteren van de carbon footprint door verduurzaming van transport en logistiek een grote uitdaging.

Nu wordt er vanuit Topsector Logistiek al langere tijd volop gewerkt aan systemen om (onder meer) de carbon footprint van transport en logistiek inzichtelijk te maken. Inzichtelijk voor de bedrijven zelf, én richting klanten, consument en overheden. 

Greenports Nederland ondersteunt de verduurzaming van de verslogistiek en wil via het “Food & Flower Webinar” het gebruik van verduurzamingssystemen in de tuinbouwsector bevorderen.

Inhoud webinar

In dit webinar vertellen de organiserende partijen meer over de aankomende CSRD-wetgeving, het Lean & Green-programma en het softwareplatform van BigMile. Hierbij zal een transporteur ook de werking en ervaringen met deze systemen in de praktijk toelichten.

Bent u verantwoordelijk voor verduurzaming en zoekt u nog naar mogelijkheden om dit in uw bedrijf verder te brengen? Dan mag u dit webinar niet missen!

Organisatie

Het webinar wordt ondersteund door:

Stay informed

Sign up for the BigMile Newsletter.